Influencer Marketing


Hier vindt je alle belangrijke artikelen, notities en andere bronnen over influencer marketing. Als je nieuw bent op dit gebied en er meer over wilt weten of op zoek bent naar bruikbaar materiaal voor universitaire projecten, is dit een goed startpunt.

Inhoudstafel:

Wie zijn influencers?

Wat is influencer marketing?

Direct contact met influencers


Wie zijn influencers?

Influencers (oftewel opinion leaders) zijn mensen die hun social media kanalen (Instagram, Youtube, Tik Tok, Facebook...) en de inhoud die ze creëren gebruiken om de mening van een bepaalde community te beïnvloeden. Het uitgangspunt van Influencer Wiki is dat iedereen een influencer kan zijn, ongeacht het aantal volgers op de sociale media. Het verschil tussen influencers ligt in het aantal mensen dat ze kunnen bereiken en de impact die ze kunnen bereiken in hun publiek voor een bepaald doel.

Wie zijn microinfluencers?

Microfluencers zijn ook influencers, maar hun publiek is kleiner dan dat van het "gemiddelde". De eenvoudigste manier om microbeïnvloeders te categoriseren is gebaseerd op het aantal van hun followers op sociale media platforms. Het is zeer belangrijk om te weten dat er geen gouden regel of een exacte aantal followers of subscribers bestaat om microfluencers te identificeren. Het kan variëren afhankelijk van de bevolking van het land of het taalgebied. Met bijvoorbeeld 200.000 Instagram-followers zou je een bekende topinfluencer in Noorwegen kunnen zijn, maar in Nederland zou je niet eens tot de 100 populairste Instagramstars behoren. Daarom is het niet raadzaam om een universeel nummer te gebruiken dat aangeeft wie een microfluencer is. In het algemeen spreken we in Nederland bij 5.000-50.000 followers over micro-opinion leaders. Op dit punt moeten we echter opmerken dat er een groot verschil kan zijn in de activiteit van de followers. Het kan zijn dat iemand met 50.000 volgers 15.000 likes krijgt voor een Instagram post, terwijl iemand met 300.000 volgers slechts 5.000 likes krijgt. Om deze reden raden wij u ten zeerste aan om altijd de statistieken onder Influencer Wiki te gebruiken voordat u een gesponsort partnerschap begint.

Influencer categorieën:

Influencer Wiki heeft een eigen beleid om influencers te categoriseren. Onze indeling is gebaseerd op het soort producten en diensten die door de betreffende opinion leader kunnen worden gepromoot. In sommige andere gevallen categoriseren we ook volgens beroepsgroepen.

  • Mode Influencer (Fashion)

  • Travel Influencer

  • Beauty Influencer

  • Gastro/Food Influencer

  • Fitness Influencer

  • Tech Influencer

Het belang van înfluencer marketing
Wat is influencer marketing?

Influencer Marketing is het promoten van producten en diensten door social media influencers. Dit omvat het opsporen van beïnvloeders, het plannen en uitvoeren van campagnes en het beoordelen van de efficiëntie met analyse-instrumenten.

Hoe te adverteren, hoe te beginnen met influencer marketing?
Ontdekking van relevante influencers

De eerste stap als we willen adverteren met behulp van influencers is het vinden van de juiste mensen voor uw merk te promoten. Onze website is zeer nuttig voor deze fase.

Contact met de geselecteerde persoon

Je kunt direct of indirect contact opnemen met Influencers. Wij spreken van direct contact als je of je werknemer rechtstreeks contact opneemt met de geselecteerde influencer. Meestal is een persoon die populairder is ook moeilijker te bereiken. Er is sprake van indirect contact wanneer een reclame- of creatief bureau erin slaagt de adverteerder in contact te brengen met de opinieleider.


Inhoudstafel:

Wie zijn influencers?

Wat is influencer marketing?

Direct contact met influencers