Direct contact met influencers voor influencer marketing


In dit artikel gaan we in op de verschillen tussen directe en indirecte reclame met social media influencers. (Lees hier de gedetailleerde gids over adverteren via een influencer marketingbureau).

Inhoudstafel:

Prijzen

Effectiviteit van het contact met de influencer

Campagnebeheer

Facturering


Influencer marketingbureau vs. direct contact

Prijzen

Marketingbureau: Duurder dan directe reclame met de influencer. De commissie van het influencer agency kan oplopen tot 40%-50%. Ze werken niet aan kleinere campagnes onder de 1.000-2.000 euro.

Direct contact: Directe reclame zal in de meeste gevallen goedkoper zijn.

Effectiviteit van het contact met de influencer

Het is een veelvoorkomend probleem, en veel gesponsorde samenwerking mislukt in het begin als de klant de influencer niet kan bereiken. Simpelweg omdat de gewenste persoon een followerbasis heeft met honderdduizenden of miljoenen mensen en dagelijks duizenden berichten en commentaren krijgt. Daarom is het bijna onmogelijk om zakelijke verzoeken om informatie op te sporen.

Marketingbureau: Marketingbureaus zijn efficiënter.

Direct contact: De reclamebureaus zijn efficiënter omdat ze in de meeste gevallen geen Instagram- of andere berichten schrijven. Zij gebruiken hun netwerk. Zonder belangrijke connecties in de branche ben je dus minder efficiënt.

Campagnebeheer

Marketingbureau: Meestal beheert een influencer marketingbureau de hele campagne en je hoeft niet meer echt iets te doen.

Direct contact: Je moet de hele campagne voor jezelf beheren. Als het doel meer is dan alleen het kopen van een gesponsorde post en je meer social media platformen en mensen wilt bereiken, kun je gemakkelijk tegen serieuze obstakels aanlopen (zonder een goede professionele achtergrond).

Facturering

Marketingbureau: Zij werken met influencers die een volledige legale factuur kunnen uitreiken.

Direct contact: Niet iedere influencer zal in staat zijn om je een goede factuur te geven. Als je de kosten van je influencer marketing campagne wilt afschrijven van je belastingen, kan het gebeuren dat je gewoon je tijd hebt verspild. Omdat de geselecteerde persoon niet in staat is om je een factuur te geven.


Inhoudstafel:

Wie zijn influencers?

Wat is influencer marketing?